Podkast

Sammen om bedring

Jørn Hoel

Etter å ha møtt en rekke klienter på klinikken OppKlinikken på Skøyen, og hørt på deres unike historier, valgte jeg å gjøre opptak til en podkast-serie. Dette er deres egne skildringer om helseutfordringer de har møtt på i livet. Jeg stiller et og annet spørsmål, og de forteller før og etter sykdommen, og hvordan de kom til akkurat denne klinikken for behandlinger. For å kaste et bredere lys på hvordan klinikken jobber med sine klienter, eller medlemmer som de har valgt å kalle dem, har jeg også møtt leger, kiropraktorer, sykepleiere og terapeuter for å bli bedre kjent med retninger og beskrivelser av behandlingene.

Dette er hverdagshistorier som rører sterkt. Derfor betyr det mye for den enkelte personen å dele sine egne erfaringer. Denne serien vil bare ligge på klinikkens hjemmesider, og er ment å være til inspirasjon for andre som krysser disse veiene.

– Jørn Hoel

Jørn Eivik

Hva er oksygenterapi?

Jørn Eivik, Terapeut med OksygenTerapi som spesialfelt.

Jørn Eivik kommer fra Fjelldal, rett sør for Harstad. Han har jobbet med helserelaterte oppgaver og ernæringsprogram gjennom mange år. Først innen toppidretten, og senere mange år i USA og i Karibien med Hyperbar Oksygenterapi som hovedområde. Hans samarbeidspartnere i USA er de som har lengst erfaring med Hyperbar Oksygenterapi. Så vi er stolte over hans kompetente bakgrunn innen dette feltet.

Lytt på podkasten:
Inger Cecilie

Etterbehandling av hjernesvulst-operasjonen ble behandlet med OksygenTerapi.

Hun hadde vært sykepleier både på Ullevål Sykehus og Radiumhospitalet, da hun plutselig ble svært syk etter Covid-vaksine nr 2. De oppdaget en svulst på størrelse med en appelsin, foran på venstre side av hjernen. Hun fikk raskt en operasjon, men sluttføring av behandlingen ble gjort med OksygenTerapi. Inger Cecilie (58), sykepleier.

Lytt på podkasten:
Thomas

Det første man opplever på klinikken, er at vi undersøker deg.

Alle som kommer til klinikken for behandling, har med seg egen epikrise, men vi gjør også vår egen undersøkelse. En av de er gjennom en TM Flow Skanning. Denne skanningen er en moderne løsning, en enkel og ufarlig prosess, men er med på å gi et kompletterende diagnosebilde. Dette er et viktig element, før man setter i gang med behandlinger.
Vår lege Thomas Nordstrand forteller.

Lytt på podkasten:
Erik

Han hadde fått den vanskelige diagnosen ME og ligget på sofaen i 17 år, da livet begynte å bli bedre.

Han hadde ME (Kronisk Utmattelsessyndrom) i 17 år, og fikk behandling på Opp Klinikken, og på KA-klinikken i Oslo. Erik (37) ser nå lyset i tunellen etter noen måneder med behandlinger.

Lytt på podkasten:
Elsa

Elsa Grimsmo (63) hadde en aktiv og spennende hverdag som Coach i næringslivet, da hun plutselig ble rammet av et hjerneslag.

På et øyeblikk var livet hennes snudd opp ned. Hun var helt våken, mens hun kjente at kroppen sviktet henne. Her forteller hun hvor vanskelig veien tilbake til en aktiv hverdag er. Særlig når det offentlige ikke spiller på lag med deg. Oksygenterapi og strenge ernærings dietter, og ekstremt mye fysisk arbeid, er en del av veien tilbake.

Lytt på podkasten:
Ann Christin

Hvordan klarer man å motivere folk til egen livsstilsendring? Og hvilke virkemidler bruker du for å forandre vanene til den enkelte? Hva er god mat og hva er dårlig mat?

Spørsmålene er mange, til vår egen ernærings- og helse coach, Ann-Christin Hansen.

Lytt på podkasten: